Monday, November 18, 2013

RÖDBETSSOPPA MED CHEVRE



På bilden: Rödbetssoppa med en klick tillblandad chevreost



Soppan:
500 gram Rödbetor
8 dl grönsaksbuljong
3 morötter
1 lök
 2 potatisar
5 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
1 dl grädde
salt, peppar, timjan, chilipulver

Skala alla rotfrukter. Dela dem i mindre bitar. Koka alltsammans (förutom grädden) under lock tills allt blivit mjukt. Ca 25 minuter. Krydda efter tyck. Mixa blandningen med en mixerstav, tills den blir slät. Ställ på kastrullen på plattan en stund till och ös i grädden.





Till soppan kan man antingen välja att servera med ett chevreostbröd eller med en klick tillblandad chevreost.

Rödbetor och chevreost är två smaker som gifter sig fint tillsammans.



Variant 1:
bröd
50 gram chevreost
honung
salt, rosmarin

Bred ut chevren på brödet, krydda och häll honungen över. Gratinera under grill i ugnen tills de fått fin färg. 
Servera brödet tillsammans till soppan.



Variant 2:
50 gram chevreost
2 dl keso
½ pressad citron 
rosmarin 
timjan

Mixa ihop alla ingredienser och servera med en klick i soppan. 








0 comments:

Post a Comment