Här kommer det busenkla receptet på:
GLASSTÅRTA MED TOFFEESÅS
Passar på vilken sommarfest som helst!
För 8-10 personer
GLASSTÅRTA
1 färdigköpt marängbotten (180 g)
1½ liter glass av bra kvalitet
700 gram färska bär (ex: jordgubbar, blåbär, hallon, körsbär)
TOFFEESÅS
1½ dl ljus sirap
1½ rårörsocker
1½ dl vispgrädde
3/4 krm salt
1 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg en marängbotten i botten på en kakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
2. Låt glassen stå framme så att den blir formbar men inte rinnande. Tryck ner glassen ovanpå marängbottnen i kakformen. Lägg den andra marängbottnen ovanpå och ställ i frysen minst 2 timmar.
3. Toffeesås: Rör ihop alla ingredienser till såsen utom vaniljsockret i en kastrull.
4. Småkoka såsen utan lock tills den tjocknar till, 15-20 minuter. Rör då och då.
5. Blanda ner vaniljsockret och låt kallna. Tips: Ställ in den i kylskåpet innan det är dags för servering.
6. Ta fram tårtan ur frysen strax före servering och ta ut den ur formen. Garnera tårtan med bär. Servera med toffeesåsen.
(Min sambo garnerade tårtan. Han tog bara på några jordgubbar och lite sås. Så hade vi resten av såsen och bären bredvid så gäster kunde ta vad dom önskade)
Superlätt och jättegod,
Alla bara älskar toffeesåsen!
Lycka till





0 comments:
Post a Comment