Ni missade väl inte fetisdagen!
Jag älskar verkligen semlor, det är det bästa som finns.
(Beundrar den som kommit på fetisdagen ;)
Men sedan jag blev gluten så har jag inte kunnat njuta av en ända semla.. fören igår.
Det finns ju inga glutenfria semlebullar att köpa vad jag har sett i alla fall. Men jag tog saken i egna händer och bakade egna semlebullar.
Det var inte alls svårt och dom blev J Ä T T E goda!
Här kommer receptet.
KRAM
GLUTENFRIA SEMLOR
Receptet gäller för 8 st Semlor
Ingredienser
75 g Smör
2 1⁄2 dl mjölk
25 g jäst
1⁄2 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk stött kardemumma
1 st ägg
1⁄2 msk fiberhusk
7 dl glutenfritt mjölmix ljust
2 tsk bakpulver
1 st ägg
2 1⁄2 dl mjölk
25 g jäst
1⁄2 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk stött kardemumma
1 st ägg
1⁄2 msk fiberhusk
7 dl glutenfritt mjölmix ljust
2 tsk bakpulver
1 st ägg
Fyllning
inkråm från bullarna
mandelmassa
mandelmassa
marsankräm/vaniljkräm
vispgrädde vispad med vaniljsockerflorsocker
Gör så här:
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°.
Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig.
Tillsätt socker, salt, kardmumma, ägg, fiberhusk och 6 dl av mjölet.
Följ anvisningarna på förpackningen till mjölmixen.
Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut 8 runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt kallna på galler.
Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med marsankräm/vaniljkräm och riven mandelmassa.
Fyll bullarna med blandningen.
Vispa grädden och vaniljsocker. Spritsa eller lägg en klick på varje bulle.
Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.





0 comments:
Post a Comment