Wednesday, February 13, 2013

GLUTENFRIA SEMLOR





Ni missade väl inte fetisdagen!


Jag älskar verkligen semlor, det är det bästa som finns. 
(Beundrar den som kommit på fetisdagen ;)

Men sedan jag blev gluten så har jag inte kunnat njuta av en ända semla.. fören igår. 
Det finns ju inga glutenfria semlebullar att köpa vad jag har sett i alla fall. Men jag tog saken i egna händer och bakade egna semlebullar. 
Det var inte alls svårt och dom blev J Ä T T E goda!
Här kommer receptet.



 KRAM





GLUTENFRIA SEMLOR
Receptet gäller för 8 st Semlor

 

Ingredienser

75 g Smör
2 12 dl mjölk
25 g jäst
12 dl strösocker
1 krm salt
1 tsk stött kardemumma
1 st ägg
12 msk fiberhusk
7 dl glutenfritt mjölmix ljust
2 tsk bakpulver
1 st ägg

Fyllning

inkråm från bullarna
mandelmassa 
marsankräm/vaniljkräm
vispgrädde vispad med vaniljsockerflorsocker

Gör så här:

Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till max 37°. 
Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. 
Tillsätt socker, salt, kardmumma, ägg, fiberhusk och 6 dl av mjölet. 
Följ anvisningarna på förpackningen till mjölmixen. 
Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 30 min. 

Sätt ugnen på 200°. 

Blanda bakpulvret med 1 dl mjöl och arbeta in det i degen. 
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut 8 runda bullar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 20 min. 
Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen 10-12 min. Låt kallna på galler. 
Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med marsankräm/vaniljkräm och riven mandelmassa. 
Fyll bullarna med blandningen. 
Vispa grädden och vaniljsocker. Spritsa eller lägg en klick på varje bulle. 
Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.







0 comments:

Post a Comment