Thursday, December 6, 2012

ROTFRUKTER I UGN, KYCKLING, BACON & SALLAD



En av mina favoriträtter!
 
Den här rätten tröttnar jag aldrig på. Man kan göra på så många olika sätt. Men det känns så fräscht och lyxigt med rotfrukter i ugn, kyckling, bacon en frisk sallad. Rekommenderar stark att ni testar denna underbara rätt i helgen med ett glas rött vin till. Lovely!
Här kommer receptet:



För 4 personer:

6 Potatisar
2 Palsternackor
5 Morötter
(Om du vill - 5 Rödbetor)
2 pak Bacon
3-4 Kyckling filéer
Sweet chili 
4 msk/rinnande Honung 
Salt & peppar
Paprikakrydda

1 ask Cocktail Tomater
 en halv Melon
1 pak Baby spenat
Fetaost



1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala potatis, palsternacka, morötter och rödbetorna. Skiva sedan alla rotfrukter i lika stora skivor. 
3. Täck botten på en ungsäker form eller en plåt med hög kant med olivolja. Lägg sedan i rotfrukterna. Salta & peppra och ringla över honung och sweet chili (efter tyck). Ställ in dom i ugnen. Rör runt bland rotfrukterna varje kvart. Det tar ca 45 minuter för dom att bli klara, testa dig fram med provsticka. 
 4. Stek kycklingfiléerna i smör på svag värme, krydda med salt, peppar och paprika krydda. 
Medan kycklingen steks passa på att göra sallad. 
5. Skölj babyspenaten under kallt vatten. Tärna upp melonen (i lika stora bitar) Häll det i en salladsskål, ös på coctail tomaterna och toppa med att smula över fetaost. För en sista touch ringla över lite olivolja.
6. Stek baconet så att det blir knaperstekt.   
 7. När rotfrukterna, kycklingen och baconen är klart. Blanda samman allt i en skål. 

TIPS: Köp en bit chevreost och smula i. Den smälter och det blir suuuuper gott!
8. Servera! (gärna med ett glas rött vin till).


Smaklig måltid! 

 

 

0 comments:

Post a Comment