Lovade er för några dagar sedan receptet på äppelplättarna, här kommer det..
INGRIDIENSER:
2 dl dinkelmjöl
6 dl mjölk
4 ägg
3 dl keso
1 tsk mald kardemumma
2 stora äpplen
Smör
SERVERAS MED:
2 msk socker, 1 tsk kanel, 4 msk kesella vanilj
GÖR SÅ HÄR:
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken. Tillsätt ägg, keso, kardemumma och resten av mjölken och vispa ihop till en smet. Kärna ur och skär äpplena i skivor. Bryn ca 1/3 av margarinet i en plättlagg. Lägg en äppelskiva i varje rundel. Fyll på med smet och grädda plättar på båda sidor. Fortsätt med resten av äppelskivorna och smeten.
Eftersom jag är gluten så gjorde vi hälften av smeten med glutenmjöl, men det var inte alls att rekommendera, plättarna höll knappt ihop. Annars var dom jätte goda och mättande.




0 comments:
Post a Comment