Glutenfria Chokladmuffins
med Hallon
3 dl glutenfritt Finax mjöl
2 ½ dl socker
2 dl mjölk
2 ½ dl socker
2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 1/4 dl kakao
30 g smör
1 ägg
ca 100 g djupfrysta hallon
Ugn 225 grader.
1 1/4 dl kakao
30 g smör
1 ägg
ca 100 g djupfrysta hallon
Ugn 225 grader.
Blanda mjölet, kakao, bakpulver och socker i en skål. Smält smöret. Vispa samman ägget med mjölk. Tillsätt det smälta matfettet och rör ner allt i mjölblandningen och rör till en jämn smet. Vänd försiktigt ner 1 dl smulade, djupfrysta hallonen, men spara alla hela hallon till garneringen. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter eller tills kakorna känns torra. Låt kakorna svalna och sikta lite florsocker över dem strax innan dem skall serveras. Servera med vaniljglass och några hallon!
(Dem går att frysas ner).
Sitter i soffan med massa tända ljus på bordet. Lyssnar på regndropparna som droppar mot rutorna. Idag har jag och min sambo målat klart den första strykningen av svart på vårt linneskåp. Nu är det bara två gånger kvar att måla sen kommer skåpet in. Åhh, vad jag längtar tills det är klart. Har faktiskt använt min symaskin idag också och lagat min sambos jeans. Det är så kul att sy. Älskar min symaskin. Nu ska jag läsa lite ur min semester bok och vänta på att "Hela Sverige bakar" ska börja. Ha en fortsatt mysig kväll alla fina.








0 comments:
Post a Comment