50 gram smör
4 dl glutenfritt mjöl från Finax
2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda torra ingredienser i en skål. Smula sönder smöret med händerna i skålen. Tillsätt mjölk, blanda och ha i mer mjöl om det behövs. Degen ska vara ganska kletig, men om den är för kletig ta i lite mer mjöl.
Blanda väl. Ta fram en plåt med bakplåts papper på. Sprid ut mjöl på plåten. Dutta ut fyra högar med deg på plåten med hjälp av en träslev. Lägg lite mjöl på den utduttade degen. Nagga degen på plåten. Grädda bröden tills dom är gyllenbruna i ca 10 min eller 15 min.
Blanda väl. Ta fram en plåt med bakplåts papper på. Sprid ut mjöl på plåten. Dutta ut fyra högar med deg på plåten med hjälp av en träslev. Lägg lite mjöl på den utduttade degen. Nagga degen på plåten. Grädda bröden tills dom är gyllenbruna i ca 10 min eller 15 min.






0 comments:
Post a Comment