4 DL SIRAP
4 DL SOCKER
4 DL GRÄDDE
2 MSK SMÖR
RIVET SKAL FRÅN 2 LIME
400 GRAM MÖRK CHOKLAD
Blanda socker, sirap, grädde i en tjockbottnad stor kastrull och koka sakta till 145 grader. Gör ett kulprov genom att doppa lite av smeten i ett glas med kalt vatten. Om det stelnar och blir hårt så är kolasmeten klar. (Det tar tid innan den är klar). Tillsätt det rivna limeskalet och smöret. Bred ut massan på en bakplåtsklädd plåt och låt stelna.
Smält 1/3 av chokladen och rör ner resten av den finhackade chokladen. Rör ner chokladen då och då tills den svalnat till ca 28 grader (när den börjat tjockna till lite). Bred ut den över kolaknäcken. Skär eller bryt dajmen i bitar när den svalnat helt. Förvara i rumstemperatur.





0 comments:
Post a Comment