Sunday, April 14, 2013

SÖNDAGSBAK - GLUTENFRIA BROWNIES






Ingredienser:

150 g mörk chokald
100 g smör
2 st ägg
1 dl maizena (majsstärkelse)
1 dl råsocker
1 tsk bakpulver
1 dl valnötter eller vit hackad choklad


Brownie

Ca 6 stycken
Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret och chokladen tillsammans över ett vattenbad. Ta av från värmen och blanda ner ägg, maizena, socker och bakpulver. Blanda väl, men försiktigt, helst med en slickepott eller slev. En visp kan få smeten att spricka.

Vänd snabbt och försiktigt ner dom hackade nötterna eller den vita hackade chokladen. Smörj en avlång form med smör och bröa med ex, kokos. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen 25 minuter. Låt brownien svalna i formen och ställ den sedan i kyl tills den är riktigt kall. Därefter kan den skäras upp.








0 comments:

Post a Comment